Bienvenue! Nous vous recommandons d'utiliser un navigateur différent afin d’utiliser de façon optimale le site web de Jules Destrooper et toutes ses fonctionnalités. Votre navigateur n'est pas compatible. Téléchargez la dernière version de Google Chrome, Microsoft Edge ou Mozilla Firefox.
Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.
Honing
De honing die wij gebruiken, is een polyflorale variant: hij komt van meerdere bloemen met diverse oorsprongen (zo ontstaat een mengeling van Latijns-Amerikaanse en Aziatische honing). Het grootste voordeel van deze bijzondere blend? De authentieke honing heeft een constante smaak en behoudt dezelfde kleur. Bovendien onderwerpen we de honing aan strenge controles, zodat we pesticides en antibiotica bannen!
Belgische chocolade
Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.
Hazelnoten
Hazelnoten behoren tot de meest voedzame noten. Ze bevatten naast een hoge dosis vitamine E, heel wat mineralen en onverzadigde vetten. Bij Jules Destrooper gebruiken we ze vooral omdat het zulke knapperige smaakmakers zijn!
Belgische pure chocolade
Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.
Rijst
Gepofte rijst en chocolade is natuurlijk een topcombinatie. Zeker als je zoals wij een uitstekende rijstkwaliteit gebruikt.
Stukjes kandij-gember
Gember is een smaakmaker die in de oosterse keuken al eeuwen wordt gebruikt. De gemberwortel bevat 2 tot 35 etherische oliën en harsen. Die zorgen voor de kenmerkende gembergeur en -smaak. Waarom geen verse gember? Wel, kandij-gember is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Verse gember maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandij-gember zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.
Cashewnoten
Cashewnoten zijn niervormige noten met een witte kleur en een verrassende, zoete smaak. Ze zijn lekker knapperig, eiwitrijk en bevatten heel veel mineralen. Bovendien zit er minder vet in dan in andere nootsoorten!
Kaneel
We gebruiken kaneelstokjes uit Indonesië. Ze worden gewonnen uit de rijke scheuten van de kaneelboom. Men verwijdert de schors van de scheuten, zodat enkel de binnenste bast overblijft. Deze bast rolt zich vervolgens vanzelf op en droogt uit tot het alombekende kaneelstokje. De stokjes geven pas hun smaak vrij wanneer ze samen met een gerecht gekookt of gestoofd worden. Ideaal dus in Jules Destrooper koekjesdeeg!
Stukjes kandij-appel
Waarom geen verse appels? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.
Stukjes kandij-framboos
Waarom geen verse frambozen? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.
Stukjes kandij-sinaasappel
Waarom geen verse appelsien? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.
Vanille
Onze Bourbon vanillestokjes. Je zou ze moeten kunnen voelen. Maar die functionaliteit hebben we – voorlopig – nog niet ingebouwd in onze site. Als we het ooit doen, merk je meteen hoe soepel, glanzend, vlezig en zacht deze gitzwarte stokjes zijn. Ze ruiken ook heerlijk. We kiezen bij Jules Destrooper altijd voor vanillestokjes afkomstig uit de biologische teelt van vanille-orchideeën uit Madagaskar. Die geven extra veel aroma vrij. Pak er een Parijse Wafel bij en je ruikt en proeft meteen wat we bedoelen.
Kandijsuiker
Onze kandij wordt met zorg en respect voor traditie geproduceerd. Hij bestaat uit klontjes van gekristalliseerde suiker. Kandijsuiker is een op-en-top natuurlijk Belgisch product met een zachte textuur en typische smaak. Zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Ideaal op pannenkoeken, in crumbles, ... en in onze koekjes, natuurlijk!
Amandelen uit Valencia
We gebruiken bij Jules Destrooper enkel amandelen uit Valencia. Daar staan de amandelbomen in harde, droge aarde. Dankzij die ondergrond krijgen Valencia-amandelen zo’n unieke smaak. Die is een pak zoeter dan die van hun Amerikaanse broertjes, de Californische amandelen! Wist je trouwens dat deze noten voor ongeveer 60% uit amandelolie bestaan? Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen en zijn ze rijk aan magnesium, het anti-stressmineraal bij uitstek.
Verse eieren
Jules Destrooper kiest voor lekkere, verse scharreleieren. Afkomstig van kippen die de nodige ruimte krijgen en in aangename stallen vertoeven. Daar beschikken ze zowel over zitstokken als legnesten. Er ligt ook een heerlijk laagje stro, waarin de hennen lustig rondscharrelen. Zo weet je meteen vanwaar de term ‘scharreleieren’ komt...
Suiker
Welke suiker smaakt beter dan de Tiense suiker? Juist, geen enkele! Deze pure lekkernij is met heel veel zorg uitgekozen en gezeefd. Hij lost snel op en knarst niet, waardoor het de ideale suiker vormt voor onze koekjesbereidingen.
Echte, pure boter
Jules Destrooper gebruikte in 1885 echte boter als hij bakte. Dat doen we vandaag nog altijd. Echte, pure boter is 100% natuurlijk. Ze wordt gemaakt van melk, melk, melk … en van niks anders. Er zitten heel veel natuurlijke voedingsstoffen in. En vooral … echte boter zit boordevol smaak.
Je staat in voor het uitvoeren van inspecties i.f.v. hygiëne, infrastructuur en food defense
Je werkt opleidingen uit voor het personeel op de werkvloer
Je staat in voor het opvolgen en anticiperen van de orde en netheid en de algemene hygiëne op de productievloer, de reinigingsactiviteiten en de kwaliteit van de koeken
Je voert het specificatiebeheer van grondstoffen uit
Je werkt mee aan de behandeling van klachten
Je werkt mee aan de testfase van nieuwe producten en nieuwe grondstoffen
Je helpt mee met de normen (IFS, BRC, Halal, RSPO, UTZ, FCA…) en helpt mee voor de implementatie van de normgerelateerde eisen
Profiel
Je werkt nauwgezet en georganiseerd. Administratief werk schrikt je niet af.
Je hebt een flexibele instelling ten aanzien van werkzaamheden en staat open voor verandering.
Je communiceert vlot in het Nederlands en beheerst het Engels en Frans goed.
Je werkt vlot met de gangbare softwaretoepassingen (Word, Excel, Powerpoint, …) en hebt kennis van ERP systeem.
Jobgerelateerde competenties
Technische ondersteuning en advies geven aan diensten en klanten (ontwerp, uitwerking, ...)
Domein: Continue verbetering
Een kwaliteitsaudit, een leveranciersaudit, een milieuaudit, ... uitvoeren
De validiteit van de kwalificatie van middelen en personen (attest, autorisatie, toestemming, ...), de certificering, de conformiteit van meet- en controle-instrumenten controleren
De personeelsleden bewustmaken van en opleiding geven over de benadering van kwaliteit
Een methode ontwikkelen voor de bewustmaking van kwaliteitsopvolging en deze toepassen
Gevallen van non-conformiteit analyseren
Corrigerende acties bepalen en aanbevelen
Domein: Milieumanagementsysteem
Domein: Kwaliteitscontrole
Documentatiemateriaal voorzien, beheren en actueel houden
Kwaliteitsgegevens opvolgen en analyseren
Veranderingen en verbeteringen bepalen
Kwaliteitsprocedures uitwerken en aanpassen en de correcte toepassing controleren
Persoonsgebonden competenties
Plannen (= ordenen)
Regels en afspraken nakomen
Leervermogen hebben
Samenwerken als hecht team
Omgaan met stress
Klantgerichtheid
Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)